Bámulatos ötlettel állt elő két diák a University of Washington-ról. Tervük ötvözi a Braille írást a Bluetooth technológiát és a milliméteres tartományokra zsugorított kamerák előnyeit, mely elképzelésük szerint új dimenziókat nyithat a vakoknak és gyengénlátóknak a mindennapi életben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thimble névre keresztelt project a Különvélemény filmben vízionált kesztyűhöz hasonlít. Egy egyujjas kesztyűbe az ujjbegy részébe beleépítenének kívülről egy kamerát amely bármely feliratot beolvas, azt Bluetooth-al továbbítja egy okos telefonba, onnan meg az ujjbegyhez belülről Braille írásként „olvashatja” a használó. És, hogy véletlenül se mondhassa a kitalálókra senki, hogy földhözragadtak, a fentiekhez hasonlóan sms-eket, e-mailokat, RSS híreket is lehetne olvasni.

Az ilyen ötletek viszik előre az emberiséget, és segíthetik nagyban az arra rászorulókat. Üzenjük hazánk minden kutató központjának, hogy startoljanak rá az ötletre, az OEP-nek meg azt, hogy ha piacra dobják támogassák minimum kilencven százalékosan…